Set & Sket

       06. april deltog 2 hold i de Vestjydske mesterskaber ved et stævne i Troldhede. Mesterskabet gik til Klinkby, vi opnåede

en 9 & 10 plads. Se galleri fra stævnet.
09. februar deltog 15 bowls spiller ved et stort bowls stævne med 60 deltager i Ulfborg Fritidscenter, de kom hjem

med flotte 1. & 2. pladser.


Deltager fra Struer                                    Ny vittighed affyret                                      De glade vinder04.11.2014:


Ringostævne Struer med deltagelse af 2 hold fra Struer, 1 hold fra Sunds, 1 hold fra Viborg og 1 hold fra Stoholm.Resultatet blev.

nr.1 Struer 2 - nr. 2 Sunds - nr. 3 Viborg - nr. 4 Struer 1 og nr. 5 Stoholm. Vi ønsker tillykke med sejren og et flot stævne.
               


Set & Sket

Scroll ned

  1. ave er vigtigere end nogensinde før

Seniortilbuds opgave er vigtigere end nogensinde før

Del side

Vestjylland får flere ældre og gennemsnitsalderen stiger. I Struer kommer Aktiv Onsdag på 15. år skavankerne i forkøbet ved at holde seniorerne aktive.

Aktiv Onsdags opvarmning er i fuld gang.

Aktiv Onsdag fejrede i denne uge 15 års jubilæum. Det markerede 15 år med aktiviteter for flere hundrede seniorer i Struer. Antallet af ældre i kommunen stiger, og tiltag som Aktiv Onsdag er vigtigere end nogensinde før. Det mener Helga Knudsen fra tilbuddets styregruppe også:

”Jeg føler virkelig, at det er berettiget, at vi er her”, udtalte hun til DGI Vestjylland på dagen for jubilæumsfesten.

7.165 personer på 60 år eller derover boede i Struer Kommune ved årsskiftet. I år 2025 er det tal steget til 7.510. I år 2040 er tallet steget til 8.180. Og det er på trods af at befolkningstallet falder langsomt.

”Antallet af ældre borgere stiger, og det er vigtig at holde sig i gang hele livet. Det er med til at kroppen har det godt, og at man dermed kan modstå mange af de "skavanker" der kommer til os alle med tiden”, lyder det fra formanden for Kultur-, Fritids- og Lokalområdeudvalget Flemming T. Sørensen.

”Betyder meget for kommunens ældre”

I gennemsnit deltager 200 seniorer hver onsdag. Flemming T. Sørensen mener, at Aktiv Onsdag giver borgerne stor værdi:

God motion og samvær med andre giver alle et boost i dagligdagen.”

Flemming T. Sørensen, formand for Kultur-, Fritids- og Lokalområdeudvalget i Struer Kommune

”Det betyder meget for kommunens ældre, at der er et tilbud som Aktiv Onsdag. Både fysisk og psykisk. God motion og samvær med andre giver alle et boost i dagligdagen.”

Helga Knudsen har været en central del af gymnastikken i Struer i 57 år, og hun var med til at gøre idé til virkelighed ved Aktiv Onsdags opstart i 2007. Hun sætter pris på kommunens øgede fokus på foreningslivet og senioridrætten.

”Jeg kan se i kommunens sundhedspolitik, at kommunen vil satse på at samarbejde med foreningerne”, udtalte hun og fortsatte:

”Der var måske engang, hvor vi følte at det med foreninger, "det behøvede vi ikke at beskæftige os med", men jeg synes at de tager det højtideligt nu. Jeg tror, at de har fundet ud af, at foreningerne kan bidrage, hvis vi skal have aktiviteterne op på niveauet før corona”.

14 aktiviteter – 1 stort fællesskab

Da Aktiv Onsdag startede, var der kun to haller til rådighed. Pladsen var trang, og aktiviteterne måtte udvælges med omhu. I dag rummer den nye Struer Energi Park seks haller, og alle bliver brugt når senioridræt hver onsdag indtager centret.

Den fælles opvarmning er for alle, og her samles cirka 200 for at bevæge sig sammen med grin og smil til følge. Når opvarmningen er slut, opløses folkemængden og fordeler sig ud på 14 forskellige aktiviteter – lige fra badminton og volleyball til bowls og stolegymnastik.

Én af dem som trofast deltager hver onsdag er Heidi Kudahl. Glæden og gejsten er to vigtige faktorer for hende.

”Der er mange muligheder”, når hun at sige inden hun fortsætter i retning af ringo, som lynhurtigt har fået plads midt i hallen efter opvarmningen.

For andre er fællesskabet drivkraften. Og det er aldrig for sent at komme i gang. Helga fortæller, at en frisk herre på 98 år startede til Aktiv Onsdag efter at hans kone gik bort, og nu er han med hver gang.

Han og mange andre nyder godt af aktiviteterne og fællesskabet, som de frivillige i Aktiv Onsdag arrangerer. Helga Knudsen håber, at det fortsætter mange år endnu. Hun ved nemlig hvor vigtigt det er, for Struers ældre borgere:

”Jeg synes, at vi alle rundt omkring har en stor opgave foran os”, afslutter hun.

Stefan Paabøl Thomsen / stefan.paaboel.thomsen@dgi.dk

 

Aktiv onsdags 13 sæson

Forberedelserne til sæson 2020-21 var præget af stor usikkerhed og spænding om vi overhovedet kunne komme i gang med aktiviteterne. Men der var den sædvanlige optimisme blandt alle og det føltes helt uvirkelig, at coronaen skulle betyde så meget for os alle.

Tanken om at så mange deltagere ikke skulle mødes i vintersæsonen til fysisk aktivitet, fællessang og samvær men i stedet blive isoleret var næsten ikke til at bære.

 

Vi besluttede at tilbyde aktiviteter der kunne gennemføres indenfor de restriktioner der nu engang var. Først med 100 deltagere, og da der blev strammet mere op med 25 deltagere.

Det kunne vi gennemføre i Struer Energi Park med de mange indgange og centrets store hal kapacitet. Dog var det uden fælles kaffe og sang.  Vi havde ellers en plan for hvordan vi kunne skabe lidt hygge og kaffedrikning i små grupper.

Men da der blev stramme yderligere op, kunne det ikke lade sig gøre.

Der mødte omkring 80 deltagere op de 3 gange inden vi lukkede ned i efteråret 2020

 

Den 17. marts 2021 vovede vi igen med mulighed for at forsamles 25 deltagere udendørs, fordelt på 5 hold. Det blev til gode onsdage med gåture af forskellige længde, et cykelhold og udendørs gymnastik. I maj instruerede Michelle Knudsen fra DGI i udendørs gå-fodbold

Det blev en spændende ny aktivitet for flere medlemmer, der dog skulle ”tage sig samme” for at gå. Det var så dejligt og livsbekræftende at mødes igen.

 

Den 26.05.202 afsluttede vi sæsonen med pølser og hyggeligt samvær og løfte og tilsagn om at satse på start af aktiv onsdag igen til efteråret, forhåbentlig med kaffe, fællessang og alsidige aktiviteter. Siden har styregruppen i Aktiv onsdag besluttet at satse på den 15, sep. 2021 kl. 9,30

 

Grunnet lukning af kurbadet siden marts 2020 har der ikke været nogen aktivitet der. men vi venter på at badet lukke op og forventer at gå i gang så snart som muligt.

 

Nu venter vi så på at komme i gang med vore sædvanlige aktiviteterne efter en lang periode som ingen af os før har oplevet.

 

Tak til enhver for bidrag til at holde coronaen stangen og samtidig holde gnist og glød i Aktiv Onsdag. Vi har brug for hinanden for krop, hjerte og friske sind og os selv livsduelige og selvhjulpne.

På vegne af styregruppen

Helga Knudsen

2021

 

29.01.2019 Dagbladet2015

                    2016

15.11.2014:


Aktiv onsdag var repræsenteret af 4 - 3 mands hold til bowls stævne i Svankær hvor der i alt var tilmeldt 21 hold. Der blev spillet 5 runder, så vi mødte ikke alle holdene. Struer vandt turneringen med et hold bestående af Else, Tage og Margrethe, så det kan vi i foreningen jo kun være glade for og ønsker dem tillykke. Stævnet var vellykket højt humør og noget godt mad, så det var perfekt.


Her de glade vinder, se ogs galleri.


27.09.2014:


Aktiv onsdag afviklede i samarbejde med Struer Firma Idræt store gådag, der var 105 deltager som havde en hyggelig tur, både på lang og kort rute.


Aktiv onsdag og Firmaidrætten takker for det store fremmøde.

se galleri.

-----------------------------------------------------------------------22.03.2014:


DGI Vestjylland og Aktiv onsdag var værter ved afvikling af de Vestjyske mesterskaber i Bowls. Stævnet havde den hidtil største deltager antal i det der deltog 26 hold fra hele det Vestjyske område, samt hold fra Rander & Viborg.

1 pladsen gik til Klinkby, 2. pladsen til Svankær og 3. pladsen til Struer.

Selv om der var kamp om alle pladserne, blev stævnet afholdt med højt humør og hyggelig atmosfære.


DGI og Aktiv onsdag takker for det store fremmøde.
05. november 2013: Ringostævne:


Aktiv onsdag var vært ved DGI Ringostævne i Struer Hallerne. Der var tilmeldt 6 hold, 3 fra Struer, Sport på Tværs,

Krop og kultur samt Sunds.

1. pladsen, Sport på Tværs.

2. pladsen, Struer 2

3. Pladsen, Struer 3


se galleri.
26. oktober 2013: Bowls stævne Klinkby:


Aktiv onsdag deltog med 4 - 3 mandshold i bowls stævne i Klinkby, stævnet var tilmeldt 18 hold. Vinder af stævnet blev

Struer 2, som var repræsenteret af Helga, Freddy og Bruno, som her står med gaverne.
Vi fejrer 5 års fødselsdag onsdag d. 7. november.Dagen begynder som sædvanlig med kaffe kl. 9.30, fælles opvarmning m.m. kl. 10.00.


Kl. 12.30 samles vi til spisning, kaffe og kage. Under middagen vil der være festtale,


Dansktopsangerinden Lotte Risholt vil underholde under middagen, samt fortsætte

underholdningen med dansemusik så der vil blive mulighed for en svingom.


Pris kr. 150.00, billet købes hos Gerda onsdagene 10. - 17. - 24. - 31. oktober.


Festtalen blev holdt af Søren Møller DGI med bl.a efterstående 7 gode råd.


Lotte Riisholdt stod for underholdningen under spisningen samt til den efterfølgende dans.
         

Store cykeldag 2012

 

Copyright © All Rights Reserved Aktiv onsdag 2013